Besplatno isprobajte
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

WWF i Toyota sklopili globalno partnerstvo

udružili snage za projekt Living Asian Forest i klimatske promjene

WWF i Toyota Motor Corporation sklopile su petogodišnji sporazum sa ciljem ubrzanog globalnog prijelaza na održivost. Kroz ovo partnerstvo, WWF i Toyota žele zajedno promicati očuvanje bioraznolikosti, podići svijest o očuvanju okoliša te ubrzati zaokret prema društvu „bez ugljika“.

Toyota i WWF
Toyota je prva automobilska tvrtka i prva japanska tvrtka koja je potpisala globalni korporativni sporazum o partnerstvu s WWF-om. Sporazum je stupio na snagu 1. srpnja 2016. godine.
Kao dio partnerstva, Toyota će podržati projekt Living Asian Forest, dio novog niza postojećih i budućih aktivnosti WWF-a za očuvanje tropskih šuma i divljeg života u jugoistočnoj Aziji. Projekt će se provoditi na mjestima koje je WWF smatra prioritetnim poput Bornea (Kalimantan) i Sumatre u Indoneziji. U budućnosti se planira projekt proširiti i na područje regije Mekong.
/
Fokus projekta
Projekt će se također fokusirati na povećanje održivosti prirodnih izvora kao što su drvo, papir i pulpa, palmino ulje i prirodna guma. Pretjerana proizvodnja i upotreba ovih resursa su jedan od glavnih uzroka uništavanja šuma i prijetnji ugroženim vrstama u ovim regijama.
Toyota će donirati milijun američkih dolara projektu Living Asian Forest u 2016. godini i nastaviti tu podršku kroz sljedećih pet godina. Ovom donacijom osnažit će svoje napore u postizanju ciljeva Toyota Environmental Challenge 2050 čiji cilj je smanjenje utjecaja Toyote na okoliš na nulu, istovremeno stvaranje novih vrijednosti i koristi za društvo suočavajući se s globalnim zadacima u očuvanju okoliša. Projekt posvećen azijskim šumama će biti usmjeren na ostvarivanje jednog od šest izazova: stvaranje društva usklađenog s prirodom.
/
Usprkos očekivanom porastu potražnje za prirodnom gumom, glavnom sirovinom za izradu automobilskih guma, ovo partnerstvo prepoznaje važnost održive proizvodnje i upotrebe prirodne gume za očuvanje šumskog ekosustava. Toyota prepoznaje okolišne i društvene izazove koje prate proizvodnju i upotrebu prirodne gume i surađivat će s industrijom i dioničarima kako bi pridonijela stvaranju međunarodnih standarda kao i drugih uz to vezanih aktivnosti kojeg WWF promovira.
Kroz ovo partnerstvo, WWF i Toyota će zajednički raditi na ostvarivanju društva „bez ugljika“. Kako bi uspješno ostvarili izazov o nultom ispuštanju ugljikovog dioksida kojeg je Toyota postavila unutar svog programa Toyota Environmental Challenge 2050, Toyota se već pridružila inicijativi Science Based Targets koja pomaže tvrtkama u borbi protiv klimatskih promjena.
/
Didier Leroy, izvršni potpredsjednik Toyote, izjavio je:
„Dijelimo istu viziju kao i WWF: ostvarivanje potpuno održivog društva kako bi očuvali naš planet za buduće generacije. Kad smo počeli raditi na konkretnim akcijama u ostvarivanju našeg projekta Environmental Challenge 2050 odlučili smo se udružiti s nevladinim organizacijama čija stručnost je od najveće važnosti.
Naše partnerstvo i projekti poput Living Asian Forest spadaju u najučinkovitije načine da tvrtke poput naše pozitivno utječu i podižu svijest o važnosti održivog raspolaganja sirovinama među zaposlenicima, dobavljačima i klijentima.“
Marco Lambertini, generalni direktor WWF International, kazao je:
„WWF je oduševljen udruživanjem snaga s Toyotom u ubrzavanju napora potrebnih kako bi se spriječilo opasno uništavanje prirodnih sustava o kojima svi ovisimo. Znanost nikad nije bila određenija, i svijest o problemima i rješenjima za mnoge izazove u očuvanju okoliša s kojima se svijest suočava nikad nisu bile veći.
Trebamo više tvrtki iz privatnog sektora poput Toyote da istupe i nađu rješenja za ove izazove. WWF pohvaljuje Toyotinu viziju da pomogne u stvaranju sigurnijeg, zdravijeg i održivog svijeta da postane stvarnost za buduće generacije i za naš planet.“
Arnold Sitompul, direktor za sektor očuvanja pri WWF Indonezija, rekao je:
„Jedan od važnih rezultata ovog partnerstva bit će jačanje naših napora u očuvanju ekosustava tropskih šuma u Kalimantanu i na Sumatri. To su važna staništa za ugrožene vrste i pružaju temelje za održivo raspolaganje prirodnim resursima.“

Saznajte više o Toyoti

Predstavljamo potpuno novi Toyota Mirai Predstavljamo potpuno novi Toyota Mirai Toyota je započela razvoj električnih vozila s vodikovim gorivnim člancima 1992. godine, uspješnim predstavljanjem limuzine Mirai na svjetskim tržištima 2014. godine. Upozorenje o lažnoj nagradnoj igri Upozorenje o lažnoj nagradnoj igri Obaviješteni smo da su u našoj zemlji počele kružiti SMS poruke u kojima se građani obavještavaju kako su srećni dobitnici nagradne igre u organizaciji Toyote. Toyota Motor Corporation je objavila imenovanje Tommija Mäkinena savjetnikom za Motosport Toyota Motor Corporation je objavila imenovanje Tommija Mäkinena savjetnikom za Motosport Tommi Mäkinen imenovan je Savjetnikom za motosport u Toyota Motor Corporation počevši od januara 2021., s ciljem daljnjeg unapređivanja proizvodnje sve boljih automobila. Toyota osvojila vrh kao najbolja marka prema Which? istraživanju pouzdanosti automobila Toyota osvojila vrh kao najbolja marka prema Which? istraživanju pouzdanosti automobila Toyota je izbila na vodeće mjesto najvećih marki u zadnjem istraživanju pouzdanosti automobila. Slijedeći svoju sestrinsku marku, Lexus, Toyota se našla na drugom mjestu prema zadovoljstvu „iskustvom vlasništva''.