Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

WWF i Toyota sklopili globalno partnerstvo

udružili snage za projekt Living Asian Forest i klimatske promjene

WWF i Toyota Motor Corporation sklopile su petogodišnji sporazum sa ciljem ubrzanog globalnog prijelaza na održivost. Kroz ovo partnerstvo, WWF i Toyota žele zajedno promicati očuvanje bioraznolikosti, podići svijest o očuvanju okoliša te ubrzati zaokret prema društvu „bez ugljika“.

Toyota i WWF
Toyota je prva automobilska tvrtka i prva japanska tvrtka koja je potpisala globalni korporativni sporazum o partnerstvu s WWF-om. Sporazum je stupio na snagu 1. srpnja 2016. godine.
Kao dio partnerstva, Toyota će podržati projekt Living Asian Forest, dio novog niza postojećih i budućih aktivnosti WWF-a za očuvanje tropskih šuma i divljeg života u jugoistočnoj Aziji. Projekt će se provoditi na mjestima koje je WWF smatra prioritetnim poput Bornea (Kalimantan) i Sumatre u Indoneziji. U budućnosti se planira projekt proširiti i na područje regije Mekong.
/
Fokus projekta
Projekt će se također fokusirati na povećanje održivosti prirodnih izvora kao što su drvo, papir i pulpa, palmino ulje i prirodna guma. Pretjerana proizvodnja i upotreba ovih resursa su jedan od glavnih uzroka uništavanja šuma i prijetnji ugroženim vrstama u ovim regijama.
Toyota će donirati milijun američkih dolara projektu Living Asian Forest u 2016. godini i nastaviti tu podršku kroz sljedećih pet godina. Ovom donacijom osnažit će svoje napore u postizanju ciljeva Toyota Environmental Challenge 2050 čiji cilj je smanjenje utjecaja Toyote na okoliš na nulu, istovremeno stvaranje novih vrijednosti i koristi za društvo suočavajući se s globalnim zadacima u očuvanju okoliša. Projekt posvećen azijskim šumama će biti usmjeren na ostvarivanje jednog od šest izazova: stvaranje društva usklađenog s prirodom.
/
Usprkos očekivanom porastu potražnje za prirodnom gumom, glavnom sirovinom za izradu automobilskih guma, ovo partnerstvo prepoznaje važnost održive proizvodnje i upotrebe prirodne gume za očuvanje šumskog ekosustava. Toyota prepoznaje okolišne i društvene izazove koje prate proizvodnju i upotrebu prirodne gume i surađivat će s industrijom i dioničarima kako bi pridonijela stvaranju međunarodnih standarda kao i drugih uz to vezanih aktivnosti kojeg WWF promovira.
Kroz ovo partnerstvo, WWF i Toyota će zajednički raditi na ostvarivanju društva „bez ugljika“. Kako bi uspješno ostvarili izazov o nultom ispuštanju ugljikovog dioksida kojeg je Toyota postavila unutar svog programa Toyota Environmental Challenge 2050, Toyota se već pridružila inicijativi Science Based Targets koja pomaže tvrtkama u borbi protiv klimatskih promjena.
/
Didier Leroy, izvršni potpredsjednik Toyote, izjavio je:
„Dijelimo istu viziju kao i WWF: ostvarivanje potpuno održivog društva kako bi očuvali naš planet za buduće generacije. Kad smo počeli raditi na konkretnim akcijama u ostvarivanju našeg projekta Environmental Challenge 2050 odlučili smo se udružiti s nevladinim organizacijama čija stručnost je od najveće važnosti.
Naše partnerstvo i projekti poput Living Asian Forest spadaju u najučinkovitije načine da tvrtke poput naše pozitivno utječu i podižu svijest o važnosti održivog raspolaganja sirovinama među zaposlenicima, dobavljačima i klijentima.“
Marco Lambertini, generalni direktor WWF International, kazao je:
„WWF je oduševljen udruživanjem snaga s Toyotom u ubrzavanju napora potrebnih kako bi se spriječilo opasno uništavanje prirodnih sustava o kojima svi ovisimo. Znanost nikad nije bila određenija, i svijest o problemima i rješenjima za mnoge izazove u očuvanju okoliša s kojima se svijest suočava nikad nisu bile veći.
Trebamo više tvrtki iz privatnog sektora poput Toyote da istupe i nađu rješenja za ove izazove. WWF pohvaljuje Toyotinu viziju da pomogne u stvaranju sigurnijeg, zdravijeg i održivog svijeta da postane stvarnost za buduće generacije i za naš planet.“
Arnold Sitompul, direktor za sektor očuvanja pri WWF Indonezija, rekao je:
„Jedan od važnih rezultata ovog partnerstva bit će jačanje naših napora u očuvanju ekosustava tropskih šuma u Kalimantanu i na Sumatri. To su važna staništa za ugrožene vrste i pružaju temelje za održivo raspolaganje prirodnim resursima.“
Besplatno isprobajte Toyotu

Saznajte više o Toyoti

Često postavljana pitanja Često postavljana pitanja Ovdje možete pronaći neka često postavljana pitanja i odgovore koji će vam pomoći u odluci o prebacivanju na hibrid. Često postavljana pitanja Često postavljana pitanja Ovdje možete pronaći neka često postavljana pitanja i odgovore koji će vam pomoći u odluci o prebacivanju na hibrid. Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid donosi visoke tehnologije Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid donosi visoke tehnologije Toyota Prius originalan je i svjetski priznat hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja traje preko 20 godina. Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoju neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoju neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Evian, Francuska – Ichiban na japanskom znači „broj jedan“, a Toyotina nagrada Ichiban je isključivo namijenjena trgovcima iz cijele Europe koji postižu najbolje rezultate na području zadovoljstva stranaka.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.