Besplatno isprobajte
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Nova Toyota Prius

nagrađena s pet zvjezdica na EURO NCAP testiranju sigurnosti

Novi Toyota Prius osigurao je top 5 zvjezdica u neovisnom testiranju sigurnosti Euro NCAP-a. Rezultat održava ugled Priusa kao jednog od najsigurnijih automobila u svojoj klasi, nastavljajući tradiciju osvajanja 5 zvjezdica Euro NCAP testiranja na modelima prve i druge generacije.

  • Novi Prius održava reputaciju ostalih hibridnih modela u izvrsnim performansama sigurnosti Euro NCAP testiranja
  • Treća uzastopna generacija Priusa koja je postigla klasifikaciju od pet zvjezdica od strane neovisne organizacije
  • Toyota Safety Sense standard u svim Toyota modelima, omogućava dodatnu zaštitu vozača i pomaže izbjeći nesreću ili smanjiti posljedice sudara
  • Toyota New Global Architecture modularna platforma i korištenje čelika visoke čvrstoće u izradi karoserije isporučuje dodatnu ugrađenu snagu novom Priusu
Toyotino stalno unapređivanje sigurnosnih tehnologija pomoglo je Priusu - svjetski najprodavanijem hibridnom automobilu – da potvrdi Euro NCAP testiranje prema strožim i širim kriterijima, koje pokrivaju ne samo zaštitu putnika i pješaka u stvarnim scenarijima nesreća nego i kvalitetu te raspon sigurnosne opreme na raspolaganju.
Novi Prius postiže izvrsnih 92% za cjelovitu zaštitu odraslih osoba u automobilu; 82% za zaštitu djece u vozilu; 77% za zaštitu pješaka u prometu i 85% za ugrađenu sigurnosnu opremu.
/
U svom izvješću, Euro NCAP je pohvalio novi Prius za maksimalne postignute rezultate u testu sudara s bočne strane s "dobrom zaštitom svih kritičnih dijelova karoserije" i dodijelio maksimalnu ocjenu za Sustav upozorenja kod naglog kočenja (EBS).
Ova sigurnosna funkcija je uključena u Sustav automatskog kočenja kod opasnosti od sudara, te je u mogućnosti otkriti i reagirati i na pješake, kao i vozila koja se nađu na putu novom Priusu.
/
Sustav automatskog kočenja kod opasnosti od sudara je kao dio Safety Sense naprednog paketa aktivne sigurnosti zajedno s automatskim reguliranjem tempomata pomoću radara, Sustavom prepoznavanja pješaka, Sustavom upozorenja prilikom napuštanja prometne trake s pomoći i korekcijom upravljača, Sustavom automatskog prebacivanja dugih i kratkih svjetala te Sustavom prepoznavanja prometnih znakova - standard u svim novim Prius modelima.
Ovaj paket integriranih sigurnosnih sustava u novom je Priusu nadalje proširen Sustavom upozorenja za vozila u mrtvom kutu prilikom vožnje unaprijed (BSM) i vožnje unatrag (RCTA).
Novi Prius „crash“ testovima odražava temeljnu snagu svoje  Toyota New Global Architecture modularne platforme i karoserije koje dobro koriste strateška pojačanja i upotrebu čelika visoke čvrstoće kako bi apsorbirali i kanalizirali udarce dalje od kabine.
Lansiran početkom ove godine, novi Prius postiže najveći napredak u poboljšanju učinkovitosti kroz manju potrošnju goriva i nižu emisiju CO2, dok istovremeno pruža uglađenu i udobnu vožnju te poboljšani užitak u vožnji.

Saznajte više o Toyoti