Besplatno isprobajte Toyotu Cjenici i katalozi E-novosti Sastavite svoju Toyotu Moja Toyota

Toyota Mirai odnosi titulu

„World Green Car of the Year“

Toyota Mirai, prvi u svijetu serijski automobil s pogonom na vodikove ćelije, izabran je od strane 73 stručna novinara iz 23 zemlje, „zelenim“ automobilom godine, odnijevši vrijednu titulu World Green Car of the Year.

Toyota Mirai je odabrana među konkurencijom od osam novih vozila iz raznih segmenata, a konačno u finalnom izboru među tri finalista – od kojih je jedan bio novi Prius.
Gospodin Karl Schlicht, izvršni potpredsjednik prodaje i marketinga Toyote Motor Europe, tom je prilikom komentirao:
"Kao prepoznati predvodnici hibridne tehnologije u automobilskoj industriji, zaista smo iskreno počašćeni što smo primili ovako vrijednu nagradu za naš novi automobil. Ovo je jasno priznanje Toyotine dugogodišnje predanosti razvoju tehnologije vodikovih ćelija – pouzdano, sigurno i uistinu važno rješenje mobilnosti koje nas vodi prema razvoju ultimativnog EKO automobila i održive mobilnosti."
/
S fokusom na razvoj automobilske industrije kroz narednih 100 godina, Toyota je stvorila jedinstveni automobil koji nudi posve novo iskustvo korištenja i očuvanje okoliša kao niti jedan automobil do sada.
Emitirajući samo čistu vodenu paru, Mirai je uistinu pionirski pothvat koji će zauvijek ostati upisan u povijesne knjige. Uz korištenje napredne tehnologije vodikovih ćelija te iznimne ekološke performanse, Mirai je i zabavan u vožnji, stiže s atraktivnim futurističkim dizajnom te nudi tihu i ugodnu vožnju u svim uvjetima.
Lansiran na europsko tržište u septembru 2015. godine, Toyota Mirai je već sada dostupna za kupovinu u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj i Danskoj. Prodaja će također uskoro započeti u Belgiji, Norveškoj i Švedskoj, time čineći ukupno šest zemalja u Europi gdje zahvaljujući postojećoj infrastrukturi punionica vodika kupci mogu uživati u Toyoti nove generacije.
Mirai se također nalazi u prodaji u Japanu i SAD-u.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.