Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Anthony Davidson i Sebastien Buemi

podržavaju kampanju sigurnosti prometa

Aktualni svjetski prvaci u izazovnom natjecanju Svjetskog prvenstva utrka izdržljivosti, Anthony Davidson i Sebastien Buemi, dali su svoju podršku FIA-inoj kampanji očuvanja sigurnosti cestovnog prometa, čime su se pridružili F1 prvaku Lewisu Hamiltonu kao ambasadori spomenute kampanje.

Njihova uloga je pomoći u podizanju osviještenosti i promoviranju kampanje kojoj je cilj drastično smanjiti broj smrtnih slučajeva na cestama diljem svijeta, kroz niz edukacija i riječi preporuke za globalno sigurnije ceste i ponašanje vozača u prometu.
Anthony Davidson: “Sigurnost u prometu je iznimno važna tema i nešto do čega mi je itekako stalo, bilo kao vozaču utrka ili kao roditelju. Statistika je vrlo uznemirujuća i posve je jasno zašto FIA upravo na temu sigurnosti prometa na cestama pridodaje toliku važnost. Sretan sam što mogu sudjelovati u ovoj globalnoj kampanji i dati svoju punu podršku za FIA-inu viziju očuvanja sigurnosti cestovnog prometa.“
Sébastien Buemi: “Jako sam sretan što imam mogućnost biti ambasador za FIA-inu kampanju Očuvanja sigurnosti cestovnog prometa. Riječ je o vrlo pohvalnoj i važnoj inicijativi FIA-e te vjerujem da ima velik potencijal ostaviti značajan učinak na tisuće života diljem svijeta. Ukoliko svi u ovoj kampanji daju svoje obećanje, potpišu „prisegu“ i slijede vrlo jednostavne savjete, doći će do primjetnog poboljšanja u sigurnosti prometa na cestama – to je naš cilj.“
Kao dio kampanje Očuvanja sigurnosti cestovnog prometa, FIA je nedavno lansirala novu internet stranicu koja sadržava online prisegu s ciljem promoviranja sigurnosti prometa na cestama i obvezivanja vozača na pridržavanje prometnih pravila. Online prisega je dostupna ovdje.
Za sudjelovanje u kampanji pozvani su vozači iz cijeloga svijeta, da potpišu svoju prisegu, daju podršku i obvežu se na pridržavanje FIA-inih 10 zlatnih pravila za sigurnije ponašanje u prometu. Tih 10 jednostavnih i lako pamtljivih pravila uključuju obveze poput vezivanja pojasa, pridržavanja ograničenja brzine, vožnje isključivo u trijeznom stanju te uljudnog i obzirnog ponašanja tijekom vožnje
FIA-ina kampanja Očuvanja sigurnosti cestovnog prometa
Kampanja Očuvanja sigurnosti cestovnog prometa predstavljena je u svibnju 2011. godine kao podrška UN-ovoj kampanji Desetljeće sigurnog cestovnog prometa 2011-2020, koja je upravo u ovom periodu dosegla središnju točku djelovanja. Kako bi se podigla osviještenost na globalnoj razini, FIA promovira sigurnost cestovnog prometa kroz svoj Klub članova, partnere i koristeći svoj status u motosportu.
U prometnim nesrećama godišnje strada 1,3 milijuna ljudi, a više od 50 milijuna je ozlijeđeno. Najviše stradava populacija u dobi između 15 i 29 godina, a samo svaki dan čak 500 djece izgubi svoje živote na cestama.

Saznajte više o Toyoti

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.