Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Toyota u Japanu poziva na kreativnost u

razvojnom projektu i-Road

Toyota poduzima veliki korak prema konačnoj realizaciji projekta i-Road, ultra-kompaktnog konceptnog električnog automobila, lansiranjem pokreta „Open Road Project“ u Tokiju.

Kako bi istaknula svu praktičnost, jednostavnost i faktor zabave u korištenju konceptnog i-Roada po urbanim sredinama, Toyota će kroz ovaj društveni pokret tražiti kreativne ideje i dojmove od strane specijaliziranih kompanija i javnosti, s fokusom na dva ključna područja: u traženju prikladnih parkirnih mjesta i poticanja personalizacije.
/
Prikladno parkirno mjesto
Dvije ključne prednosti konceptnog i-Roada su njegove kompaktne dimenzije i mogućnost obnavljanja baterije preko standardne električne utičnice od 100 V. Surađujući s upraviteljima javnih parkirališta i vlasnicima mnogih poslovnih prostora u centru Tokija, Toyota će identificiranjem skučenih i neiskorištenih gradskih prostora s dostupnošću električnog priključka za punjenje iskoristiti navedene prednosti malog električnog automobila za svakodnevno i opušteno korištenje automobila - u jednom od najvećih gradova na svijetu.
Dojmovi svih sudionika u „Open Road Projectu“ bit će prikupljeni za iscrpnu analizu u shvaćanju i načinu širenja parkirnih mjesta i električnih priključaka.
/
Poticanje personalizacije
Drugi cilj Toyote jest učiniti i-Road u potpunosti jedinstvenim iskustvom osobnog prijevoza u velikom gradu, potičući implementaciju personaliziranih dijelova karoserije. Sudionici „Open Road Projecta“ time će imati mogućnost izraziti se preko i-Roada korištenjem posve personaliziranih dijelova karoserije iz 3D printera, u boji prema također osobnom izboru.
Toyota će omogućiti 10 i-Road automobila na korištenje za ukupno 100 sudionika u projektu – od posve nasumično odabranih ljudi koji na ikoji način nisu povezani s automobilskom industrijom, preko stručnjaka do trendsetera, na pojedinačni test automobila od mjesec dana. Time će projekt ukupno otprilike trajati godinu dana.
Zadatak sudionika, osim personalizacije i uživanja u jedinstvenom vidu prijevoza, jest dati konkretno mišljenje koje će u konačnici pomoći Toyoti da poboljša praktičnost i mogućnosti korištenja i-Roada u svakodnevici. Navedeno će svakako utjecati na konačne odluke i održive opcije serijske proizvodnje.
/
Kroz ovakav način testiranja proizvoda u razvojnom stadiju, Toyota će proučavati najbolje i najučinkovitije načine razvijanja proizvoda i usluga koji će biti bazirani na identičnim ključnim prednostima kao i i-Road, te otvoriti nove i vrlo uzbudljive mogućnosti za urbanu mobilnost.
Umjesto nekadašnjeg skrivanja od javnosti i sporog otkrivanja proizvoda, ovakav novi pristup analizi dojmova potencijalnih kupaca i stručnjaka, u središnjem dijelu razvojnog projekta, stvara posve nove mogućnosti u razvijanju proizvoda i usluga koji bi mogli privući još veću zainteresiranost u i-Road.
/

Saznajte više o Toyoti

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.