Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Toyota Motor Europe nagrađuje 45 najboljih partnera

u Evropi zbog zadovoljstva kupaca

Toyota Motor Europe (TME) je na ceremoniji u Madridu, u Španiji, objavila pobjednike 'Ichiban' europskih nagrada za zadovoljstvo kupaca za 2014. godinu.

Filozofija da je kupac na prvom mjestu je oduvijek ključan dio poslovanja Toyote. Na osnovu ovog principa, dodijeljeno je ukupno 45 nagrada partnerima iz 34 zemlje, kao dokaz njihovih izuzetnih dostugnuća na polju zadovoljstva kupaca, kako u prodaji, tako i u postprodajnim uslugama.
„Ichiban“ je japanska riječ izvedena iz „Okyakusama Ichiban“ što znači „kupac na prvom mjestu“, gdje „Ichiban“ znači „prvi“ ili „broj jedan“.
Od kada je 2007. ustanovljena godišnja „Ichiban“ nagrada Toyote Motor Europe, zadovoljstvo kupaca kod Toyotinih partnera je povećano za 52,4% u prodaji i 47,4% u postprodaji, a prema internom istraživanju zadovoljstva Toyotnih kupaca, sprovedenom u Evropi.
Ocijenjeni su rezultati približno 2.300 evropskih partnera prema veoma zahtijevnim kriterijima.
Govoreći na ceremoniji dodjele nagrada, Dr. van Zyl, predsjednik i generalni direktor TME je rekao: "Mi smo u biznisu saradnje sa ljudima. Moramo da razumijemo naše kupce i imamo spremne odgovarajuće sisteme i alate, ali najvažnije je da u kompaniji razmišljamo na ispravan način. Konkurenti mogu da kopiraju proizvod, oni mogu da kopiraju procese, ali ne mogu tako lako da kopiraju razmišljanje da je kupac uvijek na prvom mjestu."

Saznajte više o Toyoti

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.