Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

7 milijuna prodatih Toyota hibrida

u svijetu

Toyota je objavila je da ukupna globalna prodaja hibridnih Toyota i Lexus vozila premašuje brojku od 7 milijuna.

Toyota Motor Corporation objavila je da ukupna globalna prodaja hibridnih Toyota i Lexus vozila premašuje brojku od 7 milijuna (na dan 30. Rujna, registrirana je prodaja 7.053.000 vozila). Ovaj posljednji milijun ostvaren je najbrže u Toyotinoj povijesti i to za svega devet mjeseci. 
 
Toyotin prioritet je ublažavanje negativnih učinaka automobila na okoliš. Smatra se da "zelena" vozila mogu imati značajan pozitivan utjecaj samo ukoliko su u široj primjeni, stoga je Toyota širom svijeta pokretala brojne inicijative i promovirala prihvaćanje hibridnih vozila. 
 
Od ovog mjeseca, Toyota prodaje 27 različitih modela hibridnih putničkih automobila te jedan plug-in hibrid, u više od 90 zemalja i regija svijeta. Nadalje, od početka ove godine do kraja 2015, Toyota planira lansirati ukupno 15 novih hibridnih vozila, uključujući i "Voxy Hybrid" i "Noah Hybrid" (samo za Japan) predstavljene u siječnju, te Lexus "NX 300h" predstavljen u srpnju i Lexus 300h "RC", koji će biti predstavljen u drugoj polovici listopada. Toyota će kontinuirano povećavati svoju hibridnu ponudu te širiti broja zemalja i regija u kojima ih prodaje. 
 
Toyota je izračunala da su do 30. rujna, Toyota hibridi rezultirali sa oko 49 milijuna tona manje emisija CO2* (za koji se vjeruje da je uzrok globalnog zatopljenja) nego što bi emitirala vozila s benzinskim motorom slične veličine i voznih karakteristika osobine. Toyota također procjenjuje da su njezini hibridi "spasili" oko 1,8 milijardi litara benzina, u odnosu na iznos koji bi potrošila vozila s benzinskim motorom slične veličine. 
 
Toyota je 1997. predstavila "Coaster Hybrid EV" i "Prius" - Prvi masovno proizvedeni hibridni putničkom automobil na svijetu. Od tada, Toyota hibridna vozila dobila su ogromnu podršku od potrošača širom svijeta. 
 
Hibridne tehnologije, koje obuhvaćaju sve komponente tehnologija potrebnih za razvoj automobila prijaznijih po okoliš, te koje olakšavaju korištenje različitih kombinacija goriva, smatraju se u Toyoti  temeljnim tehnologijama za zaštitu okoliša u 21. stoljeću. Toyota planira nastaviti s radom na poboljšanju učinkovitost, smanjenju troškova i proširenju proizvodne palete vozila sada već veoma popularnih među potrošačima.
 
*broj registriranih vozila × prijeđeni kilometri × potrošnja × CO2 konverzijski faktor
/

Saznajte više o Toyoti

Mobilnost za sve Mobilnost za sve Predstavljamo Toyotinu viziju za budućnost Jedan hibrid, jedno stablo Jedan hibrid, jedno stablo Toyota u Bosni i Hercegovini pokrenula projekat pošumljavanja. Za svako prodato hibridno vozilo, posadit ćemo jedno novo stablo. TOYOTA GAZOO Racing ekipa osvojila prva dva mjesta u utrci TOYOTA GAZOO Racing ekipa osvojila prva dva mjesta u utrci Ekipa TOYOTA GAZOO Racing osvojila je prva dva mjesta na domaćem terenu nakon sadržajem bogatog, kišnog natjecanja 6 Hours of Fuji, sedme runde natjecanja FIA World Endurance Championship (WEC) 2017. Postolje u Teksasu za Toyota Gazoo Racing Postolje u Teksasu za Toyota Gazoo Racing TOYOTA GAZOO Racing je završio na postolju u utrci 6 sati Circuit of the Americas nakon borbe za pobjedu koja je trajala cijelu utrku u 6. krugu FIA Svjetskog prvenstva u utrkama izdržljivosti (WEC) 2017.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.