Besplatno isprobajte
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

7 milijuna prodatih Toyota hibrida

u svijetu

Toyota je objavila je da ukupna globalna prodaja hibridnih Toyota i Lexus vozila premašuje brojku od 7 milijuna.

Toyota Motor Corporation objavila je da ukupna globalna prodaja hibridnih Toyota i Lexus vozila premašuje brojku od 7 milijuna (na dan 30. Rujna, registrirana je prodaja 7.053.000 vozila). Ovaj posljednji milijun ostvaren je najbrže u Toyotinoj povijesti i to za svega devet mjeseci. 
 
Toyotin prioritet je ublažavanje negativnih učinaka automobila na okoliš. Smatra se da "zelena" vozila mogu imati značajan pozitivan utjecaj samo ukoliko su u široj primjeni, stoga je Toyota širom svijeta pokretala brojne inicijative i promovirala prihvaćanje hibridnih vozila. 
 
Od ovog mjeseca, Toyota prodaje 27 različitih modela hibridnih putničkih automobila te jedan plug-in hibrid, u više od 90 zemalja i regija svijeta. Nadalje, od početka ove godine do kraja 2015, Toyota planira lansirati ukupno 15 novih hibridnih vozila, uključujući i "Voxy Hybrid" i "Noah Hybrid" (samo za Japan) predstavljene u siječnju, te Lexus "NX 300h" predstavljen u srpnju i Lexus 300h "RC", koji će biti predstavljen u drugoj polovici listopada. Toyota će kontinuirano povećavati svoju hibridnu ponudu te širiti broja zemalja i regija u kojima ih prodaje. 
 
Toyota je izračunala da su do 30. rujna, Toyota hibridi rezultirali sa oko 49 milijuna tona manje emisija CO2* (za koji se vjeruje da je uzrok globalnog zatopljenja) nego što bi emitirala vozila s benzinskim motorom slične veličine i voznih karakteristika osobine. Toyota također procjenjuje da su njezini hibridi "spasili" oko 1,8 milijardi litara benzina, u odnosu na iznos koji bi potrošila vozila s benzinskim motorom slične veličine. 
 
Toyota je 1997. predstavila "Coaster Hybrid EV" i "Prius" - Prvi masovno proizvedeni hibridni putničkom automobil na svijetu. Od tada, Toyota hibridna vozila dobila su ogromnu podršku od potrošača širom svijeta. 
 
Hibridne tehnologije, koje obuhvaćaju sve komponente tehnologija potrebnih za razvoj automobila prijaznijih po okoliš, te koje olakšavaju korištenje različitih kombinacija goriva, smatraju se u Toyoti  temeljnim tehnologijama za zaštitu okoliša u 21. stoljeću. Toyota planira nastaviti s radom na poboljšanju učinkovitost, smanjenju troškova i proširenju proizvodne palete vozila sada već veoma popularnih među potrošačima.
 
*broj registriranih vozila × prijeđeni kilometri × potrošnja × CO2 konverzijski faktor
/

Saznajte više o Toyoti

Prodaja Toyotinih hibrida premašila 15 miliona Prodaja Toyotinih hibrida premašila 15 miliona Toyota je širom svijeta prodala preko 15 miliona hibridnih električnih vozila od predstavljanja Priusa 1997. godine do januara 2020. U Europi je prodaja HEV - hibridnih električnih vozila, premašila brojku od 2,8 miliona, zahvaljujući širokoj paleti od čak 19 različitih HEV modela marki Toyota i Lexus, što je u 2019. godini predstavljalo 52% ukupne Toyotine prodaje. Eko priča ProCredit Bank Eko priča ProCredit Bank Zaštita okoliša nalazi se u središtu misije ProCredit Bank, a vlastitim primjerom ova banka nastoji doprinijeti razvoju koji će biti ekološki i društveno održiv. Toyota hibridni karavan Toyota hibridni karavan Toyotini hibridi kreću u obilazak Hercegovine Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid donosi visoke tehnologije Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid donosi visoke tehnologije Toyota Prius originalan je i svjetski priznat hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja traje preko 20 godina.