Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

GAZOO

Racing

Toyota je od 11. travnja ujedinila sve svoje sportske aktivnosti i timove pod zajedničkim imenom GAZOO Racing. Taj korak jasno ističe ulogu sportskog odjela Toyote u nastojanju stvaranja nikad boljih automobila i poticanju novih generacija entuzijasta.

Toyota je do sada sudjelovala u nizu sportskih natjecanja diljem svijeta – uključujući Svjetsko prvenstvo utrka izdržljivosti (WEC), japanski Super GT i na poznatoj utrci izdržljivosti Nürburgring 24 sata – kroz odvojene tvorničke timove: Toyota Racing, Lexus Racing i GAZOO Racing.
Od navedenih, upravo je zadnji tim – GAZOO Racing – stvoren kako bi promovirao sportske aktivnosti izvan tradicionalnih okvira proizvođača, te poticanja novih generacija vozača i ljubitelja automobila da se iznova zaljube u Toyotina sportska vozila, ali i samu vožnju općenito.
/
Ujedinjenje svih sportskih odjela Toyote komentirao je i predsjednik Toyote Akio Toyoda: „Naš osnivač, Kiichiro Toyoda, jednom je prilikom izjavio kako su sportske aktivnosti od iznimne važnosti za daljnji napredak u proizvodnji automobila i čitavu automobilsku industriju. Upravo s time na umu, GAZOO Racing na sebe preuzima odgovornost razvijanja budućih automobila i poticanja novih generacija automobilskih entuzijasta, pod uvjerenjem da su ceste razvile ljude, a ljudi razvili automobile.“
Toyota će, time, na svim budućim utrkama i relijima sudjelovati pod imenom Toyota GAZOO Racing. Svoje sposobnosti Toyota GAZOO Racing tim premijerno će dokazati na japanskom festivalu Motor Sport Japan 2015 u Odaibi, koja je organizirana od strane Japanske organizacije za promoviranje sportskih aktivnosti u automobilizmu.
/
U privatnim utrkama, poput natjecanja Super GT, gdje su redovito konkurirala vozila marke Lexus, koristit će se Lexus GAZOO Racing logotip.
Na isti način kako je jedna od najpoznatijih utrka izdržljivosti - Nürburgring 24 sata - poslužila za razvoj i podešavanje supersportskog serijskog automobila Lexus LFA, Toyota planira promovirati metode edukacije svojih inženjera i mehaničara, upravo tijekom utrka gdje su brzina, preciznost i kreativnost najviše izražene.
Također, znanje pridobiveno tijekom razvoja trkaćeg hibrida TS040 Hybrid za WEC već je iskorišteno u razvoju budućih serijskih hibrida. Upravo kroz takvu inicijativu, znanje i filozofija razmišljanja dobiveni nakon serijskih sportskih natjecanja na toj razini mogu se učinkovito iskoristiti u svim segmentima automobilske industrije.
/
Toyota će ujedno integrirati sve svoje sportske marketinške aktivnosti, razvoj novih vozila i tehničku podršku, donedavno vođene kroz odvojene odjele i različite ljude, u novi jedinstveni odjel pod nazivom Motor Sports Group, koja je uspostavljena 1. travnja.

Saznajte više o Toyoti

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.