Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Isporučeno 120 Rav4 hibrida

u sklopu donacije Japana Bosni i Hercegovini

U Toyota salonu Bunjo doo u Sarajevu, u srijedu 19.4. upriličena je svečana ceremonija na kojoj je Ambasador Japana u Bosni i Hercegovini uručio Ministru Civilnih poslova donaciju vrijednu 7,2 miliona konvertibilnih maraka.

Svečanost primopredaje donacije Vlade i naroda Japana Bosni i Hercegovini, u ukupnoj vrijednosti 7,2 miliona konvertibilnih maraka, održana je danas u Toyota salonu kompanije Bunjo doo u Sarajevu. Ceremoniji su prisustvovali i prisutnima su se obratili Ambasador Japana, gospodin Kazuya Ogawa i Ministar civilnih poslova BiH, gospodin Adil Osmanović.
/
U okviru ovog granta pomoći, Vlada Japana je obezbijedila 500 miliona japanskih jena ili približno 7.2 miliona KM Vijeću Ministara BiH. Cilj ovog granta bila je nabavka 40 vozila koja koriste ekološki čisti dizel i 80 hibridnih vozila za Bosnu i Hercegovinu. Četrdeset vozila Toyota RAV 4 dizel već su predata krajnjim korisnicima u oktobru prošle godine, a okviru današnje ceremonije predato je ostalih 80 hibridnih vozila. Ukupan broj doniranih vozila popeo se tako na 120.
Krajnji korisnici ovog granta su ustanove socijalne zaštite širom BiH, socijalno ugrožene kategorije, kao što su osobe za posebnim potrebama i osobe treće životne dobi.
Ambasador Japana, gospodin Kazuya Ogawa izrazio je želju da ovaj projekat bude još jedan simbol prijateljstva izmedju naroda BiH i Japana.
/
Ispred kompanije Toyota gospodin Kensuke Tsuchiya, predsjednik uprave Toyota Adria Group izjavio je: "Ova velika donacija Vlade Japana uklapa se u planove Toyote u Bosni i Hercegovini. Tržište je mnogo bolje nego prije i oporavlja se u cijelog regiji, a strategija Toyote je da promoviše zaštitu okoline i sigurnost. Danas smo ovdje da isporučimo 80 primjeraka hibridnih verzija Toyote RAV4, što će nam upravo pomoći da promovišemo ove ključne vrijednosti Toyota marke.
Ranije smo imali razgovore sa ambasadom Japana u BiH koja je željela da pomogne Bosni i Hercegovini u vidu obrazovanja, socijalne zaštite, ali i zaštite okoline, što se čini i naše ciljeve i strategiju. Ne želimo samo prodavati i servisirati automobile, nego želimo biti lideri u polju zaštite okoline i sigurnosti u saobraćaju. Nadamo se da će vaša nacija uz pomoć hibridnih Toyota Rav4 shvatiti važnost i mogućnosti očuvanja životne okoline".
Besplatno isprobajte RAV4

Saznajte više o Toyoti

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.