Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Priče o Aurisu

Toyotini aduti pod vrelim suncem Majorke

Ponekad nije loše sići sa predviđene rute i izgubiti se na testnoj vožnji.

Upoznate sve čari mjesta u kojem boravite, pred automobil postavite zadatke koji vam nisu bili baš na umu, a nisu ni proizvođaču, i vidite koliko (ne) znate. Mi smo imali sreću da smo upoznavali živopisnu Majorku. A Auris Touring Sports pokazao se muški snalažljivim i konkretnim. 
Šipražje i zrikavci
Uz Auris Touring Sports uvodna napomena je: Prvi karavan dostupan u full hybrid izvedbi, čime Toyota nastavlja širenje primjene tehnologije Hybrid Synergy Drive (HSD). Vozilo ima jaču karoseriju, niže težište, poboljšanja suspenzije i upravljanja i bolju poziciju za vozača. 
Ponuda motora jednaka je kao u osnovnom modelu. Nude se provjereni benzinci 1.33 VVT-i sa 99 konjskih snaga i 1.6 Valvematic sa 132 KS te turbodizelaši 1.4 D-4D sa 90 KS i 2.0 D-4D sa 124 KS. Mi smo imali priliku osjetiti kako funkcionira kombinacija benzinskog motora 1.8 VVT-i i elektromotora ukupne snage od 136 KS. Vrlo uvjerljivo!
Uživali smo u vožnji autocestom, zavojitim brdskim putevima te nasmijanim licima u prolazu. Čeprkajući po navigacijskom sistemu, slučajno smo se uvjerili u njegovu preciznost nakon što smo završili na kraju puta prema nigdje, u brdima Majorke, dok je gospođa iz zvučnika govorila: "Stigli ste na vašu destinaciju." Destinacija je bila šipražje okruženo kamenim zidovima, naseljeno zrikavcima koji krište na 35 Celzijevih stepeni.
/
Poslije su nam pojasnili da je mjesto bilo tačno ono što smo i zatražili. Na touchscreenu smo slučajno dotakli "destinaciju" i "gospođa" nas je dovela... Da, rikverc je bio jedina opcija za povratak, a Auris Touring Sports se raširio u svoj svojoj veličini (dužina - 4.560, širina 1.760, visina 1.460, međuosovinski razmak 2.600). Tu se na djelu pokazuje stražnja kamera koja, uz ultrazvučne senzore na prednjoj strani i stražnjem braniku, svakog vozača čini dobrim.
Zajednička karakteristika oba modela, i kompaktnog i karavana, novi je dizajn prednjeg dijela, koji predstavlja kombinaciju Toyotinog Under Priority izražaja s Keen Look detaljima, koji vozilu daju zapažen i elegantan izgled.
/

Saznajte više

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.