Ambasada Japana i
Toyota u posjeti

Sportskoj akademiji Mali most
iz Mostara

Predstavnici Ambasade Japana u našoj zemlji i Toyote, obišli su Sportsku akademiju “Mali most” iz Mostara, čiji rad pomažu, te se s najmlađim polaznicima družili na stadionu “Kantarevac” čiju je obnovu u najvećoj mjeri finansirala Vlada Japana.

U četvrtak 18. oktobra 2018. godine na stadionu Kantarevac u srcu Mostara, treningu mališana, polaznika Sportske akademije Mali most, pridružili su se Njegova Ekselencija Hideyuki Sakamoto, Ambasador Japana u Bosni i Hercegovini i gospodin Kensuke Tsuchiya, Predsjednik uprave Toyota Adria grupe.

/

“Veliko nam je zadovoljstvo vidjeti da djeca koriste ovaj stadion i da zajednički odrastaju. Mi smatramo da će ovaj projekat u budućnosti samo rasti. Naš je cilj da osiguramo uslove kako bi sva djeca, bez obzira na etničku pripadnost ili socijalni status imala priliku da se druže i vježbaju zajedno.“ - istakao je Ambasador Sakamoto.

Gospodin Kensuke Tsuchiya, Predsjednik Uprave Toyote istakao je da Toyota i Ambasada Japana dijele mnoge zajedničke vrijednosti kao što su opredijeljenost za zaštitu okoliša, ali i kreiranje boljeg, inkluzivnijeg društva u kome će svaki pojedinac imati priliku da dosegne svoj puni potencijal.

„Sada kada smo sponzori na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, naša ideja je da pokažemo da nemoguće ne postoji i da inspirišemo i pomognemo sportistima da ostvare svoj maksimum.“ – rekao je Tsuchiya.

/

Fondacija Mali Most, osnovana je 2014. godine od strane šest mladih ljudi iz Japana, Bosne i Hercegovine, Portugala, Švedske, Belgije i Italije povezanih kroz FIFA master studije. Želja im je bila da kroz sport okupe djecu sa obje strane Neretve i na taj način doprinesu pomirenju i građenju pozitivnih životnih navika i vrijednosti.

U realizaciju ideje, krenuli su zahvaljujući zanimanju i podršci ambasade Japana u BiH za ovaj projekat. U implementaciju su se potom uključili i Sportski savez i Uprava Grada Mostara.

Prve aktivnosti u radu sa djecom pokrenute su 2015. godine kroz projekt „Dijalog za budućnost“, a 2016. godine završena je rekonstrukcija sportskog centra Kantarevac, koji je obnovljen sredstvima Vlade Japana u iznosu od 441 000 KM, dok je Grad Mostar izdvojio oko 220 000 KM. Pomoć radu Fondacije i akademije nakon toga počele su pružati i japanske kompanije poput Housecom-a i Toyote.

/

Danas Akademija okuplja i pruža besplatne treninge i opremu za 80 dječaka i djevojčica, sa kojima radi troje trenera. Pored redovnih treninga, Mali most osigurava i sredstva za odrzavanje i čuvanje Kantarevca, te organizuje brojne sportske susrete, manifestacije i gostovanja.

Saznajte više o Toyoti

Live streaming utrke 24 sata Le Mansa Live streaming utrke 24 sata Le Mansa Utrku 24 sata Le Mansa moći ćete pratiti uživo s kamera postavljenih na dva Toyotina automobila TS050 Hibrid. Početak utrke, koja će trajati jedan cijeli dan, zakazan je za 16.06. u 15h. TOYOTA GAZOO Racing potvrđuje vozačku posadu: pridružuje se Fernando Alonso TOYOTA GAZOO Racing potvrđuje vozačku posadu: pridružuje se Fernando Alonso TOYOTA GAZOO Racing može potvrditi svoje vozače za sezonu 2018.-19. u FIS Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) i objaviti da se Fernando Alonso pridružio momčadi. Prodaja Toyota Motor Europe (TME) 2017. dosegnula 1 milijun vozila uz preko 40% hibridnih vozila Prodaja Toyota Motor Europe (TME) 2017. dosegnula 1 milijun vozila uz preko 40% hibridnih vozila Toyota Motor Europe je objavila prodaju u 2017. godini 1.001.700 Toyotinih i Lexusovih vozila, što je povećanje od 8% u odnosu na 2016. Ukupni tržišni udio grupe narastao je na 4,8%. TOYOTA GAZOO Racing ostaje u utrkama izdržljivosti TOYOTA GAZOO Racing ostaje u utrkama izdržljivosti TOYOTA GAZOO Racing će se natjecati u FIA Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) u sezoni 2018/2019. FIA World nakon što je potvrdila svoju posvećenost razvoju tehnologije hibridnog pogonskog sklopa kroz motosport.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.