Ambasada Japana i
Toyota u posjeti

Sportskoj akademiji Mali most
iz Mostara

Predstavnici Ambasade Japana u našoj zemlji i Toyote, obišli su Sportsku akademiju “Mali most” iz Mostara, čiji rad pomažu, te se s najmlađim polaznicima družili na stadionu “Kantarevac” čiju je obnovu u najvećoj mjeri finansirala Vlada Japana.

U četvrtak 18. oktobra 2018. godine na stadionu Kantarevac u srcu Mostara, treningu mališana, polaznika Sportske akademije Mali most, pridružili su se Njegova Ekselencija Hideyuki Sakamoto, Ambasador Japana u Bosni i Hercegovini i gospodin Kensuke Tsuchiya, Predsjednik uprave Toyota Adria grupe.

/

“Veliko nam je zadovoljstvo vidjeti da djeca koriste ovaj stadion i da zajednički odrastaju. Mi smatramo da će ovaj projekat u budućnosti samo rasti. Naš je cilj da osiguramo uslove kako bi sva djeca, bez obzira na etničku pripadnost ili socijalni status imala priliku da se druže i vježbaju zajedno.“ - istakao je Ambasador Sakamoto.

Gospodin Kensuke Tsuchiya, Predsjednik Uprave Toyote istakao je da Toyota i Ambasada Japana dijele mnoge zajedničke vrijednosti kao što su opredijeljenost za zaštitu okoliša, ali i kreiranje boljeg, inkluzivnijeg društva u kome će svaki pojedinac imati priliku da dosegne svoj puni potencijal.

„Sada kada smo sponzori na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, naša ideja je da pokažemo da nemoguće ne postoji i da inspirišemo i pomognemo sportistima da ostvare svoj maksimum.“ – rekao je Tsuchiya.

/

Fondacija Mali Most, osnovana je 2014. godine od strane šest mladih ljudi iz Japana, Bosne i Hercegovine, Portugala, Švedske, Belgije i Italije povezanih kroz FIFA master studije. Želja im je bila da kroz sport okupe djecu sa obje strane Neretve i na taj način doprinesu pomirenju i građenju pozitivnih životnih navika i vrijednosti.

U realizaciju ideje, krenuli su zahvaljujući zanimanju i podršci ambasade Japana u BiH za ovaj projekat. U implementaciju su se potom uključili i Sportski savez i Uprava Grada Mostara.

Prve aktivnosti u radu sa djecom pokrenute su 2015. godine kroz projekt „Dijalog za budućnost“, a 2016. godine završena je rekonstrukcija sportskog centra Kantarevac, koji je obnovljen sredstvima Vlade Japana u iznosu od 441 000 KM, dok je Grad Mostar izdvojio oko 220 000 KM. Pomoć radu Fondacije i akademije nakon toga počele su pružati i japanske kompanije poput Housecom-a i Toyote.

/

Danas Akademija okuplja i pruža besplatne treninge i opremu za 80 dječaka i djevojčica, sa kojima radi troje trenera. Pored redovnih treninga, Mali most osigurava i sredstva za odrzavanje i čuvanje Kantarevca, te organizuje brojne sportske susrete, manifestacije i gostovanja.

Saznajte više o Toyoti

TOYOTA GAZOO Racing WRC slavi pobjedu na Rally Sweden TOYOTA GAZOO Racing WRC slavi pobjedu na Rally Sweden TOYOTA GAZOO Racing WRC tim slavi svoju prvu pobjedu na ovogodišnjem Svjetskom Rally šampionatu. Na krivudavim snježnim cestama Švedske najbolje se snašao Ott Tänak koji je već nakon druge etape dominirao, a na kraj rally-a došao skoro čitavu minutu prije nekadašnjeg timskog kolege Esapeke Lappija. Povratak legende - svjetska premijera nove Supre u Detroitu Povratak legende - svjetska premijera nove Supre u Detroitu Potpuno nova Toyota Supra, peta generacija Toyotinog legendarnog sportskog automobila i prvi globalni GR model koji proizvodi TOYOTA GAZOO Racing, debitovala je 14. januara 2019. godine na Međunarodnom sajmu automobila u Detroitu. Do krajnjih granica izdržljivosti. Toyota u Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) Do krajnjih granica izdržljivosti. Toyota u Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) Svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti nudi sve: Motore od 1.000 KS, najveće brzine od 330 km/h i strašne g-sile. Za TOYOTA GAZOO Racing, to je savršeno mjesto za razvoj naših hibrida sljedeće generacije. TOYOTA GAZOO Racing potvrđuje vozačku posadu: pridružuje se Fernando Alonso TOYOTA GAZOO Racing potvrđuje vozačku posadu: pridružuje se Fernando Alonso TOYOTA GAZOO Racing može potvrditi svoje vozače za sezonu 2018.-19. u FIS Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) i objaviti da se Fernando Alonso pridružio momčadi.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.