Toyota pokreće projekt

“5 Continents Drive”

Danas je svečanost u Toyota Caetano Portugal (TCAP) označila službeni početak Toyotinog projekta “5 Continents Drive” („Vožnja po 5 kontinenata“) u Europi.

  • Sedmogodišnji globalni projekt istraživanja i razvoja za proizvodnju sve boljih automobila
  • Projekt je započeo u Australji 2014., a završit će 2020. u Japanu
  • Uz ukupno prijeđenih 19.000 km projekt će posjetiti ukupno 24 europske zemlje

Danas je svečanost u Toyota Caetano Portugal (TCAP) označila službeni početak Toyotinog projekta “5 Continents Drive” („Vožnja po 5 kontinenata“) u Europi.

“Tvornica Caetano u Portugalu je simbolično mjesto za službeni početak ovog temeljnog projekta na našem kontinentu, jer su tamo proizvedena prva Toyotina vozila u Europi, prije 46 godina ”, kaže Dr Johan Van Zyl, Predsjednik i CEO Toyota Motor Europe.

/

U sklopu inicijative Predsjednika Akio Toyode za stvaranje sve boljih automobila (Ever-Better cars), 2014. godine Toyota Motor Corporation je pokrenula sedmogodišnji projekt istraživanja i razvoja obima bez premca: stalna globalna inicijativa za podvrgavanje Toyotinih vozila najtežim iskušenjima, na svim mogućim podlogama i u svim klimatskim uvjetima, na svim kontinentima na planetu.


Ruta nas vodi na neke od najtežih podloga koje svaki kontinent ima za ponuditi, posjećujući putem glavna Toyotina središta. Nije riječ o putovanju dobro utabanim stazama; riječ je o susretu s nepoznatim i pronalaženju novih mjesta za vožnju.

“Ceste obučavaju ljude, a ljudi proizvode automobile”; to je slogan na kojem se temelji projekt Vožnja na 5 kontinenata. Riječ je o pružanju mogućnosti inženjerima da se odmaknu od svojih radnih stolova i osjete cestu, da iz prve ruke iskuse kako najrazličitiji uvjeti vožnje širom svijeta utječu na performanse vozila i da prikupe nova saznanja. Povezujući se sa strankama na smisleni način i slušanjem njihovih komentara, Toyota može bolje shvatiti njihove potrebe i načine korištenja vozila.

Prva dva kontinentalna obilaska koja je projekt Vožnja po 5 kontinenata pokrio obavljeni su sigurno i s puno uspjeha, uz nadahnute povratne informacije svih sudionika. Od Australije (2014.) do sjeverne Amerike (2016.) i Latinske Amerike (2017.), prijeđeno je gotovo 70.000 km u nastojanju stvaranja boljih, čišćih i sigurnijih vozila.


Poznata kao mjesto na kojem je nastala automobilska industrija, Europa nudi potpuno drugačije izazove i prilike u odnosu na kontinente koji su joj prethodili u ovom projektu. Zadivljujuća politička, povijesna, kulturna i zakonska mješavina stvara uvjete za vožnju koji su jedinstveni za svaku Europsku zemlju.

“Europa je jedno od najzahtjevnijih – ako ne i najzahtjevnije – automobilsko tržište”, nastavlja Dr. Van Zyl. “To je izuzetno važno područje za Toyotu jer nam pomaže da usporedimo kvalitetu i performanse naših proizvoda na tržištu koje zahtijeva zadovoljavanje najviših standarda.”


Tijekom osam tjedana konvoj Toyotinih i Lexusovih modela će prijeći oko 13.000 km po zemljama zapadne i južne Europe prije dolaska u sjedište Toyota Motor Europe u Bruxellesu.

Druga ekspedicija u trajanju od četiri tjedna će ići na sjever i na istok i prijeći 6.000 km. Započet će u Kopenhagenu, a završit u tvornici TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team u Puppoli, u Finskoj.


Nakon ovogodišnjeg posjeta Europi, sedmogodišnji ciklus će krenuti u Afriku, a zatim u Aziju gdje će završiti dolaskom u Japan 2020. godine. Te će godine Tokio biti domaćin Olimpijskih i Paraolimpijskih igara. Toyota je glavni partner Igara, omogućavajući održivu mobilnost za cijeli olimpijski i paraolimpijski pokret.

Saznajte više o Toyoti

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.