Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

2016 YUKÕ

hibridna vozila u pilot projektu car sharinga

Toyotin pilot projekt car sharinga YUKÕ ekskluzivno nudi paletu potpuno hibridnih automobila – prva na europskom tržištu car sharinga

  • Toyota želi proširiti užitak vožnje potpuno hibridnih vozila u kojoj već uživa preko 9,5 milijuna kupaca Toyote i Lexusa širom svijeta na one stranke koje ne žele imati vlastiti automobil
  • U Europi su pokrenuta dva pilot projekta; u Irskoj (Dublin) i Italiji (Forlì)
  • Car sharing s hibridnim vozilima zadovoljava društvene kao i pojedinačne potrebe stranaka nudeći tihu i štedljivu vožnju bez stresa poboljšavajući istovremeno kvalitetu zraka i smanjujući gradske prometne gužve
/
YUKÕ je Toyotin novi program car sharinga s potpuno hibridnim vozilima koji ima svoje pilot faze u dva europska grada: u Dublinu, u Irskoj i Forlìju u Italiji. YUKÕ – japanska riječ za „Hajdemo“ – omogućava ljudima uživanje u hibridnom pogonu bez potrebe za kupovinom takvog vozila, zahvaljujući ekskluzivnoj ponudi hibridne palete koja kreće od Toyotinog predstavnika u segmentu B, Yarisa Hibrida do legendarnog Priusa, a naknadno će uključivati i njen najnoviji crossover model Toyota C-HR Hybrid.
Ključan je održivi rast
Gradovi u kojima se provodi pilot faza projekta odabrani su na temelju niza kriterija kao što su stanje lokalnog tržišta car sharinga, demografija, infrastruktura i razina prometnih gužva. U početku će na raspolaganju biti 15 vozila u odabranim dijelovima Dublina, te 7 u Forlìju. „Počinjemo s malim brojem vozila da bismo provjerili naš poslovni model, ali su naši planovi povećati broj vozila i gradova u Europi u narednim godinama” kaže Mark Adams, Podpredsjednik za Consumer One & New Mobility.
Uz YUKÕ Toyota potvrđuje svoju posvećenost demokratizacije iskustva vožnje hibridnih vozila – povrh više od 9,5 milijuna već danas postojećih vlasnika hibridnih Toyota i Lexusa širom svijeta.
Korisnici car sharinga u pravilu žele izbjeći gnjavažu posjedovanja vozila, koje donosi dodatne troškove poreza, goriva i održavanja. Sada mogu uživati u pogodnostima Toyotinog hibridnog, tihog i zabavnog pogona bez stresa – posebno u područjima prometnih gužvi. Povrh toga, suprotno uvriježenom iako neutemeljenom dojmu vozača, hibride ne treba uključivati u struju i ne stvaraju bojazan od dosezanja željenog odredišta.
Skroman početak s velikim planovima
Prošlog lipnja u Dublinu je službeno počeo s radom „YUKÕ Toyota Car Club“. YUKÕ će započeti s radom u ovom irskom gradu s 15 vozila na tri lokacije u gradskom središtu, s namjerom brzog širenja radi pokrivanja većeg gradskog područja. U ponudi su Toyotini modeli Yaris, Auris i Prius i svi oni uživaju pogodnost besplatnog parkiranja na javnim parkirnim mjestima na cesti.
Komentirajući pokretanje projekta, Steve Tormey, CEO Toyota Ireland je rekao: „Počašćeni smo da je Toyota Europe odabrala Dublin za pokretanje programa YUKÕ te smo vrlo uzbuđeni zbog mogućnosti koje daje YUKÕ u rješavanju nekih ključnih problema mobilnosti u velikim gradskim područjima kao što je Dublin. Želimo demokratizirati našu tehnologiju pružanjem kupcima pristup najnovijim visokotehnološkim hibridnim vozilima.”
YUKÕ ne samo da pomaže u rješavanju gradskih prometnih gužvi i problema mobilnosti u Dublinu, nego poboljšava i kvalitetu zraka u Dublinu zahvaljujući izuzetno niskim emisijama NOx – oko 10 puta manjima od ograničenja norme EURO6. Prigodom pokretanja programa YUKÕ, irski Ministar transporta, turizma i sporta, Shane Ross je rekao:
„Pozdravljamo dolazak Toyotine inicijative YUKÕ car club u Dublin. Male emisije ispušnih plinova, prometne gužve i mobilnost su visoko na našem dnevnom redu i vjerujemo da je model car sharinga vjerodostojno rješenje u poboljšavanju ovih važnih problema. Uz dodatnu pogodnost korištenja hibridnih vozila, YUKÕ Car Club je izvrsna dopuna opcijama transporta u gradu Dublinu ”.
Do 79,4% vremena s nultom emisijom ispušnih plinova
U Forlìju, gradu udaljenom oko 80 km od Bologne, YUKÕ želi pomoći u neprekidnom poboljšanju kvalitete života stanovnika u gradu, nudeći inovativne i održive mogućnosti kretanja. Od 5. prosinca 7 Toyota Yaris Hybrid će biti na raspolaganju svim pretplatnicima koji žele uživati u povremenoj vožnji hibridnog vozila. Povrh toga, korisnici ovog programa car sharinga uživat će u pogodnostima besplatnog pristupa područjima ograničenog prometa i parkiralištima s naplatom.
"Podizanje svijesti o važnosti održive mobilnosti je jedan od zadatka koji naša administracija nastoji riješiti. Krajnji cilj je učiniti naš gradi i našu regiju živahnijom i pristupačnijom razvojem i promicanjem dnevnih aktivnosti koje su u skladu s potrebama zdravog i kvalitetnog života i zaštite okoliša” izjavljuje gradonačelnik Forlìja, Davide Drei.
Andrea Carlucci, CEO Toyota Motor Italia kaže: “Hibridne tehnologije su pravi odgovor na važan zadatak gradske mobilnosti uz nultu emisiju. Vjerujemo da je ovaj cilj moguće ostvariti. Rezultati nedavnog istraživanja* koje je proveo CARe u Rimu pokazuje da se naš Toyota Prius 4. generacije, u vožnji od kuće do posla, uspijeva kretati uz 73% vremena s nultom emisijom. Ova vrijednost je išla i do 79,4% u isključivo gradskoj vožnji.”

Saznajte više o Toyoti

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.