Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Isporuka 40 RAV4 vozila u Toyota salonu Bunjo

donacija Vlade Japana

U prostorijama Toyota salona ”Bunjo” u Sarajevu, 27. oktobra 2016., izvršena je isporuka prvih 40 od ukupno 120 vozila Toyota RAV4 koji su donacija Vlade i naroda Japana Bosni i Hercegovini.

Uz prisustvo mnogobrojnih zvanica i predstavnike medija, ključeve vozila je Ministru civilnih poslova BiH, gospodinu Adilu Osmanoviću uručio Njegova ekselencija Ambasador Japana u BiH gospodin Kazuya Ogawa.
Korisnici vozila bit će javne ustanove i centri iz domena socijalne zaštite.
Donacija Vlade Japana će u znatnoj mjeri poboljšati mobilnost ustanova socijalne zaštite i podići kvalitet njihovih usluga te najugroženijim grupacijama građana u Bosni i Hercegovini dodatno olakšati pristup socijalnim uslugama.
/
Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović je na taj dan javnim ustanovama socijalne zaštite uručio ključeve 10 vozila, a preostalih 30 su uručivani tokom naredna 2 dana u Bunjo salonu u Sarajevu.
"Ova vozila će pomoći osobama s invaliditetom, posebnim potrebama, djeci bez roditeljskog staranja i osobama treće životne dobi da ublaže poteškoće s kojima se suočavaju", kazao je Osmanović na ceremoniji primopredaje.
/
Vijeću ministara BiH Vlada Japana dodijelila je jedan od najvećih grantova od 7,2 miliona KM.
"Cilj granta je nabavka 40 vozila koja koriste ekološki čist dizel te 80 hibridnih vozila. U Sarajevo je stiglo 40 vozila, a ostala će doći iduće godine", kazao je ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa.
/

Saznajte više o Toyoti

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.