Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

U Sarajevu predstavljen

novi Avensis

U Toyota salonu u Sarajevu, prezentovan je novi Toyota Avensis. Odlikuje ga atraktivan i dinamičan dizajn, napredni sigurnosni sistemi i veliki izbor snažnih i efikasnih motora.

„Sa svojim stilom, novim motorima i primijenjenim inovativnim tehnologijama, novi Avensis ima za cilj da svojim kupcima život učini lakšim. Bez obzira na izbor karoserije i opreme, dizajniran je tako da bude prestižan, pouzdan, siguran i udoban pratilac.“ – izjavio je Damir Višošević, direktor Toyote BiH koji se obratio okupljenim gostima.
Avensis je dizajniran, projektovan i proizveden u Europi kako bi što bolje odgovorio na zahtijeve kupaca na ovom tržištu. Kvalitet, trajnost i pouzdanost, uvijek su bili epiteti kojima su kupci opisivali ovaj model, pa je 2014. godine dobio i najvišu ocjenu na njemačkom JD Power istraživanju zadovoljstva vlasnika automobila.
/
/
Sa novim modelom, ove su osobine još pojačane, pa je tako Avensis sada dostupan s poboljšanim benzinskim i novim dizel motorima, koji kombinuju nisku potrošnju goriva, nisku emisiju štetnih gasova s izuzetnim voznim osobinama.
Stop & Start tehnologija, koja je dostupna uz dizel motore, još dodatno povećava efikasnost motora. Dizajn je unaprijeđen uz upotrebu atraktivnih LED svjetala, a enterijer je značajno poboljšan na polju udobnosti te veće mogućnosti izbora kombinacija boja.
/
„Željeli smo kupcima ponuditi odličnu vrijednost za novac, tako je već osnovni nivo opreme jako bogato opremljen, a kupcima je dostupan za 36,770 KM.“ – istakao je Višošević.
Nova Toyota Avensis nagrađena je s prestižnih 5 zvjezdica na novom, zahtjevnijem Euro NCAP testu sigurnosti. Euro NCAP organizacija pohvalila je izvanredne mogućnosti Avensisovih serijskih sistema automatskog kočenja kod opasnosti od sudara, što je osnovni dio Toyota Safety Sense naprednog paketa aktivne sigurnosti. Avensis je također uvršten na liste „Najsigurniji porodični automobili“ i „Najsigurnija flotna vozila“.
/

Saznajte više o Toyoti

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.